sâmbătă, 22 august 2009

Expoziţia OrthPhoto din România

Expoziţia OrthPhoto din România a fost inaugurată la Teatrul Naţional din Caracal Expoziţia aniversară a site-ului OrthPhoto a fost deschisă duminică, 16 august, ora 18.00, la Teatrul Naţional din Caracal.

Evenimentul a făcut parte dintr-un şir de manifestări organizate de Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, dedicate Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Evenimentul a fost marcat printr-o suită de manifestări, care au debutat cu Sfânta Liturghie oficiată la Mânăstirea Brâncoveanu de către Preasfinţitul Sebastian Paşcanu, împreună cu alţi înalţi prelaţi, un sobor de preoţi şi diaconi. Pe ordinea de zi au mai figurat inaugurarea Bulevardului Sfântul Constantin Brâncoveanu din oraşul Slatina şi manifestările desfăşurate la Teatrul Naţional din Caracal: Sesiunea de comunicări ştiinţifice dedicată Sfinţilor Martiri, Concertul de muzică bizantină susţinut de Corul „Sfântul Constantin Brâncoveanu” al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor şi de Corul maicilor de la Mănăstirea Brâncoveanu.

Vernisajul expoziţiei a avut loc între concertul de muzică bizantină şi concertul maestrului Tudor Gheorghe. În cadrul vernisajului Silviu Andrei Vlădăreanu, reprezentantul episcopiei-gazdă şi membru OrthPhoto.net a făcut o scurtă prezentare a site-ului, după care Mihaela Nedea, coordonatoarea redacţiei româneşti, a prezentat pe scurt contribuţia românească la activitatea site-ului OrthPhoto.

Expoziţia poate fi vizitată până duminică, 23 august, în foaierul Teatrului Naţional din Caracal. În continuare va fi una itinerantă, putând fi vizitată şi în alte oraşe din ţară, care vor fi anunţate din timp.

http://www.exhibition.orthphoto.net/index.php?id_n=52

Un comentariu:

  1. După cinci ani de existenţă în spaţiul virtual, comunitatea Orthphoto organizează în anul 2009 o expoziţie fotografică aniversară. Cu această ocazie sunt expuse 300 de fotografii dintre cele mai reuşite publicate pe site, fotografiile aparținând unui număr de 170 de autori din 43 de ţări de pe 5 continente. Dintre cele peste 100 de ţări din lume de unde este accesat site-ul nostru şi cele peste 1300 de vizite înregistrate zilnic, România este a doua ţară în ceea ce priveşte audienţa acestui serviciu fotografic, după Polonia, ţara gazdă a serverului Orthphoto.

    Orthphoto şi Centrul Cultural Mioveni, împreună cu Primăria Orașului Mioveni vă invită Sâmbătă, 19 Septembrie 2009, începând cu orele 16.00, la lansarea Expoziţiei Aniversare de 5 ani a Orthphoto, în incinta Casei de Cultură a Orașului Mioveni.

    Evenimentul va avea învitat pe teologul și scriitorul Laurențiu Dumitru dar și numeroși invitați din spațiul clerical și cultural.
    Expoziţia poate fi vizitată până pe 27 septembrie a.c.

    După Mioveni expoziţia aniversară Orthphoto va fi expusă și la Iași.

    Vă aşteptăm cu drag!

    Ionuț Trandafirescu

    RăspundețiȘtergere