marți, 29 decembrie 2009

Icoana Maicii Domnului Imblanzitoarea inimilor celor rai - Izvoratoarea de Mir






Pentru un crestin traitor, nevoia de semne din partea Celui pe Care Il preaslaveste nu exista.In cazul in care insa este martor al unui asemenea eveniment nu exalta ci, de indata se asaza in smerire de sine in starea rugaciunii, laudand si multumind lui Dumnezeu pentru inca un Dar ce i-a oferit. Inima sa se umple de bucurie vazand slava lui Dumnezeu, intreaga sa fiinta se umple de iubire caci in fata sa se asterne Iubirea Jertfelnica si Ziditoare a lui Dumnezeu.In fata sa se afla dovada neincetatei pronii a lui Dumnezeu, si atunci cum spunea cineva, restul e tacere caci numai poate adauga nimic si asta pentru ca se afla in Cele ale Duhului, se afla intreg in izvorarea harului Sfantului Duh si din tot sufletul sau,din tot cugetul sau,din toata inima sa si toata vartutea sa se adapa de la Izvorul Pururea Datator de Viata. Si ar vrea sa nu mai plece de acolo, ar vrea sa ramana acolo pentru ca de acum cautarea sa s-a incheiat. Este aceeasi stare a apostolilor pe muntele Taborului:"Bine este noua Doamne sa fim aici!". Si toate astea pentru ca el, nu are nevoie de aratari ale lui Dumnezeu, nu se roaga si nu traieste doar, doar Dumnezeu i se va arata aievea pentru ca el se recunoaste pe sine in cei pe care Hristos lui Toma i i-a descris cand a zis: "Fericit esti Toma pentru ca ai vazut si ai crezut; dar mai fericiti sunt cei ce n-au vazut si au crezut!"

Astazi in Biserica Sfanta Maria din Sydney din ingaduinta Maicii PreaSfinte a poposit o icoana venita de la Moscova, icoana ce se numeste ,,Maica Domnului Imblinzitoarea inimilor celor rai", pentru doar 2 ore. O icoana din care mirul izvoraste.O icoana simpla,o litografie care atinsa de trupul Sfintei Matroana a Rusiei acum zece ani,asa cum multi credinciosi fac cu icoanele si la noi in tara, a inceput sa izvorasca mir si sange. Aceasta icoana, asa cum Parintele Gheorghe de la Biserica Ortodoxa sora Rusa ,,Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Sydney ne-a spus, a izvorat si sange doar la momente de grea incercare pentru Rusia si pentru omenire ca de exemplu la scufundarea submarinului Kursk si la daramarea turnurilor de la New York. Ea s-a aratat vindecatoare pentru paralizati, pentru cei cu cancer ce prin credinta lor au luat de la icoana harul datator de viata.

Bucuria prezentei acestei icoane alaturi de o alta, copie a celei facatoare de minuni, Maica Domnului Trihirusa( cu trei maini)cu mana Sf. Ioan Damaschin de la Sfanta Manastire a Hilandarului din Muntele Athonului, s-a continuat vazand cum oamenii nu mai doreau sa plece din biserica,chiar si dupa ce Sfanta icoana parasise biserica, le era bine, erau pe un Tabor si erau patrunsi de lumina harica a acestei sfintei icoane.



Un comentariu:

  1. Parinte, felicitari pentru blog! Foarte interesant. Ma gandeam ca, de vreme ce aveti cunostinte in tainele Internetului, poate gasiti timp si va da Dumnezeu pricepere, sa postati informatii legate de biserica Sf. Maria din Sydney, unde slujiti ca preot paroh. Tare m-as bucura sa stiu si eu programul slujbelor fara sa fiu nevoit sa bat drumul degeaba, asa cum am facut astazi. Stiu, sunt un pacatos incurabil si nu calc prea des la biserica, dar totusi atunci cand imi inving demonii, as dori sa nu gasesc usa inchisa. Astazi am gasit bilet ca "toata lumea" este in Doonside la hram. Ar fi fost interesant, de vreme ce dvs aveti si site, sa postati aceste noutati, astfel incat enoriasii sa stie. Si cand spun enoriasi nu ma refer doar la membri inregistrati ai parohiei si care vin constant la biserica. Mai exista si oameni care fie nu au bani (momentan) sa contribuie activ si semnificativ la bunastarea bisericii, fie vin la biserica pentru Dumnezeu, nu pentru oameni! Sper sa intelegeti ce vreau sa spun! In rest, Doamne'ajuta si sanatate!

    RăspundețiȘtergere