joi, 17 decembrie 2009

Neincetata Rastignire a lui Hristos sau cum fac unii pacatul virtute

In aceasta lume din care Dumnezeu este alungat, este lepadat cu o bucurie greu de imaginat, in aceasta pustietate si saracie duhovniceasca in care placerea, sexualitatea, desfraul, libertinajul devenit moralitate sunt motive si scopuri finale ale vietuirii, in aceasta lume asadar, s-ar parea ca nimic nu mai poate sa ne mai tulbure, sa ne mai socheze, sa ne mai provoace la trairi ce ne poarta spre lacrimi de amaraciune si mila pentru neamul omenesc. Iata ca asistam pe zi ce trece la atacuri impotriva crestinismului, impotriva Lui Hristos Domnul nostru si a Maicii Sale, atacuri care nu au scop decat acela de a putea in felul acesta justifica pacatele lumii de astazi, de a face anormalul normal, de a-L face pe Dumnezeu ca Unul ce este in pas cu timpurile, mereu adaptat si adaptabil ,,nevoilor” oamenilor, mereu gata de a raspunde ,,se accepta” pentru orice bucurie( a se intelege pacat) pe care omul doreste sa-l treaca pe lista celor bune, si de mult folos. Caci de nu, putem trai si fara Tine!
Un astfel de atac a avut loc in Auckland, Noua Zeelanda. Am sa incerc sa redau cat mai curat aceasta stire fara a o imbogati cu trairile mele, mentionand ca atunci cand am vazut-o cu greu m-am putut stapani din multele trairi ce nu imi dadeau pace. Mentionez ca poza impricinata nu am postat-o , dar de va vrea cineva sa se convinga, o poate face la adresa pe care am pus-o in incheiere.
O biserica din Auckland, ce folosea un panou publicitar vatamator ce intentiona sa provoace o discutie despre problema spirituala a Craciunului, a ofensat un grup de crestini.
La biserica Sfantul Matei- din- Oras s-a pus joi un panou publicitar de Craciun reprezentand o ilustatie pe care biserica a simtit ca ar putea deranja pe unii.
Pe el, Maria si Iosif sunt in pat. Iosif se uita in jos scarbit. Maria este trista. Titlul spune: ,,Sarmanul Iosif. Dumnezeu este ceva( o lucrare)greu de urmat.”
,,Acesta intentiona sa provoace stereotipiile legate de modul in care Iisus a fost conceput si sa- i faca pe oameni sa discute despre povestea Craciunului „ a spus biserica.
Dar grupul Familia Intai din Noua Zeelanda a etichetat panoul insensibil si inacceptabil pentru multe persoane. Diectorul national Bob McCoskrie descrie planul bisericii ca iresponsabil.
,,Biserica isi poate avea dezbaterea depre fecioria nasterii si semnificatia ei spirituala in biserica, dar sa confrunti copiii si familiile cu acest concept printr-un panou publicitar este complet iresponsabil si inutil”, a spus acesta. Biserica nu a putut recunoaste ca panourile publice sunt expuse tuturor inclusiv copiilor si familiilor ce pot fi ofensate de materialul prezentat. Cu toate acestea, Vicarul Bisericii Arhidiaconul Glynn Cardy, a spus ca a generat numeroase discutii in faza lui de ,, conceptie”.
,,La Bethleem ciobanii sarmani si calatorii pagani sunt bineveniti in timp ce preotii si bogatii nu sunt. Povestile arat talmes balmes calea lui Dumnezeu, unde cei dinafara sunt poftiti inauntru si cei dinlauntru sunt dati afara” a spus el pe site-ul bisericii. ,, Adevaratul sens al Craciunului” sta in ospitalitatea radicala pe care Iisus a aratat-o saracilor, napastuitilor,femeilor, copiilor, bolnavilor.
,, Moartea Lui a fost o consecinta a suparatoarei naturi a acelei ospitalitati si invierea Sa o reabilitare simbolica!”
Saptamana trecuta o campanie a Autobuzului Ateist din Noua Zeelanda a adunat 20.000 de dolari NZ din donatii publice pentru a sustine reclama de pe autobuz ce scria :,, Probabil ca Dumnezeu nu exista. Acum nu va mai ingrijorati si incepeti sa va traiti viata, (bucurati-va de viata).”
Aceste reclame au provocat furtuna anul acesta cand au mers prin Metroul si autobuzele Londrei. Reclame similare au fost prezente in Canada, SUA, Italia,Spania, Australia, Finlanda si Germania.

http://au.news.yahoo.com/a/-/world/6593902/joseph-mary-in-bed-billboard-set-for-nz/



An Auckland church using a mischievous billboard intended to provoke conversation about spiritual matters at Christmas, has angered a Christian lobby group.
St Matthew-in-the-City put up a Christmas billboard on Thursday featuring an illustration the church felt could disturb some. It has been defaced within five hours of being erected.
On it, Mary and Joseph are in bed. Joseph looks down dejected. Mary looks sad. The caption reads: "Poor Joseph. God is a hard act to follow."
It was intended to challenge stereotypes about the way that Jesus was conceived and get people talking about the Christmas story, the church said.
But lobby group Family First NZ has labelled the billboard insensitive and objectionable to many people.
National director Bob McCoskrie describes the church's plan as irresponsible.
"The church can have its debate on the virgin birth and its spiritual significance inside the church building, but to confront children and families with the concept as a street billboard is completely irresponsible and unnecessary," he said.
"The church has failed to recognise that public billboards are exposed to all of the public including children and families who may be offended by the material."
However, Church vicar Archdeacon Glynn Cardy said it had already generated plenty of discussion in its "conception phase".
"At Bethlehem low-life shepherds and heathen travellers are welcome while the powerful and the priests aren't. The stories introduce the topsy-turvy way of God, where the outsiders are invited in and the insiders ushered out," he said on the church's website.
"The true importance of Christmas" was in the radical hospitality Jesus offered to the poor, the despised, women, children, and the sick.
"His death was a consequence of the offensive nature of that hospitality and his resurrection a symbolic vindication."

Last week a campaign by New Zealand Atheist Bus Campaign raised $NZ20,000 ($A15,935) in public donations to fund bus ads which read "There's probably no God. Now stop worrying and enjoy your life".

Those ads created a storm when they ran on the London Underground and British buses this year. Similar ads have run in the United States, Canada, Italy, Spain, Australia, Finland and Germany.

Un comentariu:

  1. Adevarul este numai unul singur. Ca oamenii, in cea mai mare proportie, nu doresc sa-L cunoasca, este intr-adevar o grava problema ce nu este numai a acestui veac. Cred de aceea, ca este cu atat mai dificila misiunea oricarui preot ortodox, ce poarta asupra sa crucea aducerii la adevar a celor pe care ii pastoreste. Dar in necuprinsa Sa intelepciune, Dumnezeu isi alege uneltele lucrului Sau si va stii sa le puna in lucrare, astfel incat cei ce doresc sa se mantuiasca, dar si cei carora nu le pasa, sa nu poata spune ca Adevarul nu le-a fost revelat. Din toata inima va doresc parinte, ca lucrul si voia Lui sa nu va paraseasca.

    RăspundețiȘtergere